SEctor Adaptive VIrtual Early Warning System for marine pollution- SEAVIEWS 

 
Titulli: “SEctor Adaptive VIrtual Early Warning System for marine pollution”– SEAVIEWS 
Referencë: 951 
Kohëzgjatja: 2020-2022 
Programi: ADRION-INTERREG 

 

SEAVIEWS punon për të zhvilluar një sistem të ri virtual paralajmërimi të hershëm për të parandaluar dhe menaxhuar ndotjen detare nga burime të ndryshme (p.sh. derdhjet e naftës, mbeturinat detare, etj). Projekti do të zhvillojë një rrjet ndërkombëtar që synon të marrë, ruajë dhe analizojë të dhëna në lidhje me cilësinë e ujit të detit nga sensorë inteligjentë të bazuar në pika kritike stacionare dhe lëvizëse. Individët gjithashtu do të jenë në gjendje të postojnë vëzhgime në kohë reale në lidhje me ndotjen detare duke përdorur një aplikim të zhvilluar nga projekti. Do të ngrihen qendra të angazhuara për ndotjen detare në mënyrë që të rritet vetëdija për çështjet e ndotjes detare dhe të angazhohet shoqëria civile në parandalimin e ndotjes detare. 

 

Partneri kryesor:  
  • Universiteti Kombëtar Teknik i Athinës  
Partnerët:  
  • Konsorciumi Kombëtar ndëruniversitar për Shkencat Detare (IT) 
  • Universiteti i Zagrebit, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike dhe Arkitekturës Detare (HR) 
  • Ministria e Transportit dhe Ҫështjeve Detare (ME) 
  • E-instituti (SI) 
  • Universiteti i Tiranës (AL) 
  • Grupi i Dhomave për Zhvillimin e Ishujve Grekë (EL) 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *